Северна Корея засили репресиите си срещу правата и свободите на

...
Северна Корея засили репресиите си срещу правата и свободите на
Коментари Харесай

ООН обвини КНДР в системно нарушаване на човешки права

Северна Корея ускори репресиите си против правата и свободите на своя народ и Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да сезира пред Международния углавен съд за вероятни закононарушения против човечеството. Това съобщи в в нов отчет в четвъртък генералният секретар Антонио Гутериш, представен от АП.

В отчета до Общото заседание на Организация на обединените нации се споделя, че няма прогрес в обезпечаването на отговорност за нарушавания .

Той също по този начин означи актуализацията на ръководителя на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет до Съвета по правата на индивида през март.

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, която Бачелет оглавяваше до четвъртък, когато изтече четиригодишният й мандат, е изпрати записка до задачата на КНДР в Женева на 1 юли с искане за мнения по проектодоклада, само че Гутериш сподели, че не е получил отговор.

В отчета от 18 страници, обхващащ интервала от август 2021 година до юли 2022 година, се споделя, че по-нататъшното угнетяване на правата на индивида в КНДР е осъществено по време на рестриктивните мерки от COVID-19, които след това бяха увеличени и включваха блокиране.

Северна Корея призна за първото си огнище на ковид п рез май и след това заяви за към 4,8 милиона " случая на тресчица " измежду популацията си от 26 милиона, само че разпознава единствено дребна част от тях като COVID-19. Лидерът на страната, Ким Чен Ун, разгласи необятно оспорвана победа над COVID-19 на 10 август, само че специалисти считат, че Северна Корея е манипулирала разкритията за огнището си, с цел да му помогне да поддържа безспорен надзор.
 Северна Корея отново заяви за случаи на тресчица, отхвърля да е COVID-19
Северна Корея отново заяви за случаи на тресчица, отхвърля да е COVID-19

Заразените са открити в район на границата с Китай

Генералният секретар Гутериш сподели, че рестриктивните мерки на COVID-19, които затвориха границите на страната и ограничиха свободата на придвижване и общественото взаимоотношение в страната, " са дали опция на държавното управление да потисне в допълнение потока от информация и хрумвания измежду своите хора ".

Тези развития допълват репресивната политическа система и система за сигурност на страната, " която употребява наблюдаване, насила, боязън и наказване, с цел да потисне волята на хората, да ги раздели, да посее съмнение и да задуши появяването на всякаква групова воля или достоверна, домашна просвета, " той сподели.

Докладът цитира Закона за разкритие на реакционната мисъл и просвета, признат през 2020 година, който съгласно известията санкционира с пожизнен затвор или даже смъртно наказване всеки, за който бъде открито, че има или популяризира огромни количества медийни материали от Южна Корея.

Съобщава се, че един мъж е бил екзекутиран обществено през април 2021 година, откакто неговият квартален отдел за наблюдаване го е следил да продава USB и CD устройства за предпазване, съдържащи филми, музика и излъчвания от Южна Корея, се споделя в отчета.

Законът криминализира и други дейности, в това число потреблението на диалект и шрифтове, или шрифтове, от Южна Корея, с санкции, в това число уволняване от работа и санкции, се споделя в него.

В отчета се споделя, че севернокорейците, които са съумели да избягат от страната, са изразили необятно публикуван боязън в изявленията, че ще бъдат изпратени в политически затворнически лагер за изложение на възгледи или рецензия на държавното управление.

Това остава " най-емблематичният образец за жестоко нарушение на правото на независимост на изложение в страната ". се споделя, добавяйки, че се счита, че съществуват пет такива лагера.

В основата на необятно публикуваното и систематично угнетяване на правата на индивида стои система, в която ръководещата Корейска работническа партия категоризира всички хора в една от трите съсловия въз основа на преценката си " за тяхната преданост и безмълвно единодушие с нейното централизирано ръководство ", се споделя в отчета.
 КНДР: Имаме
КНДР: Имаме " най-благоприятната система за човешки права в света "

В отчета има 53 хиляди думи, от които фразата „ човешки права "

Интервюираните бегълци споделиха, че тази подредба визира редица човешки права, в това число достъп до висше обучение, жилище, храна, претовареност, присъединяване в публичните каузи, брак и фамилен живот и места на престояване, се споделя в известието.

" Принудителното изгубване в политически затворнически лагери продължава да въплъщава система на ръководство, която покорява и управлява, вместо да съставлява хората ", сподели шефът на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР