Северна Корея заплаши южнокорейските власти с унищожение, ако се опитат

...
Северна Корея заплаши южнокорейските власти с унищожение, ако се опитат
Коментари Харесай

Пхенян заплаши Сеул с унищожение заради коронавируса

Северна Корея заплаши южнокорейските управляващи с заличаване, в случай че се опитат да внесат ковид в страната. Това се споделя в изказване, публикувано в четвъртък от организация KCNA на по-малката сестра на водача на КНДР Ким Йе Чжонг, която заема поста заместник-ръководител на отдела за агитация и пропаганда на Централния комитет на Корейската партия на труда.

„ Ако врагът продължи да прави такива рискови дейности като улеснение на проникването на вируса в нашата страна, ние ще отговорим освен посредством заличаване на вируса, само че и посредством заличаване на южнокорейските управляващи “, сподели тя. Според Ким Йе Чжонг КНДР е обезпокоена от обстоятелството, че коронавирусът е почнал да се популяризира от региони, граничещи с Южна Корея.

По-рано водачът на КНДР Ким Чен Ун на среща през днешния ден за противоепидемичните ограничения разгласи победа над ковид в страната. Общият брой на случаите на тресчица, разпознати от края на април на фона на разпространяването на ковид в КНДР, надвишава 4,77 милиона души, от които 99,99% са се възстановили. По последни данни в националната република са умряли 74 пациенти. Смъртността е 0,002%. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР