Северна Корея вероятно е в състояние да произвежда собствени ракетни

...
Северна Корея вероятно е в състояние да произвежда собствени ракетни
Коментари Харесай

US-разузнавач плашещо: Пхенян вече може да прави ракетни двигатели без внос

Северна Корея евентуално е в положение да създава лични ракетни мотори, без да разчита на импорт, настояват американски представители на разузнаването, заяви Ройтерс. Тази оценка опонира на ново изследване на основания в Лондон Международен институт за стратегически проучвания (МИСИ), съгласно което моторите за разработваните от Северна Корея ракети за нанасяне на удари против Съединени американски щати евентуално са създадени в фабрики в Украйна или Русия, и Пхенян може би се е сдобил с тях от черния пазар.



Разполагаме със сведения, които подсказват, че Северна Корея не разчита на импорт на мотори. Смятаме, че те са способни да си ги създават сами”, споделил представител на US разузнаването пред Ройтерс, представена от " Труд ". Той не разкрил детайлности в поддръжка на тази оценка за моторите с течно гориво, модернизиран вид на руските РД-250.

Украйна отхвърли да е доставяла в миналото отбранителна технология на Северна Корея, Украинското държавно дружество “Южмаш”, проектирало и предписание мотори РД-250, съобщи, че не е произвеждало балистични ракети откогато през 1991 година Украйна получи самостоятелност.

Друг върховен представител на US разузнаването сподели, че модифицирането на моторите РД-250, довело до повишение на надеждността им, може частично да е дело на непознати експерти, наети от Северна Корея, или на севернокорейци, учили в Русия или другаде.

Произведените в Украйна ракетни мотори, които съгласно МИСИ евентуално са разрешили на Пхенян да реализира забележителен прогрес в ракетната област, са били доставени извънредно на Русия, съобщи украинската галактическа организация. Москва пък трансферира отговорността върху Киев, тъй като без украински експерти не било допустимо да се извършат нужните модификации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР