Северна Корея вероятно е изстреляла нов тип балистична ракета, която

...
Северна Корея вероятно е изстреляла нов тип балистична ракета, която
Коментари Харесай

Военните от Сеул: Северна Корея вероятно е изстреляла нов тип балистична ракета

Северна Корея евентуално е изстреляла " нов вид " балистична ракета, която може да е употребила усъвършенствано твърдо гориво, обявиха военните от Сеул. Това съставлява евентуален механически пробив в неразрешените оръжейни стратегии на Пхенян.

" Северна Корея наподобява е изстреляла нов вид балистична ракета, евентуално употребяваща твърдо гориво ", обявиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Сеул пред Агенция Франс Прес.

Всички известни междуконтинентални балистични ракети на Пхенян са с течно гориво, а междуконтиненталните балистични ракети с твърдо гориво, които могат да бъдат изстрелвани от суша или подводници, от дълго време са преди всичко в листата с стремежи на водача Ким Чен Ун.

Русия изстреля междуконтинентална балистична ракета

Такива ракети се съхраняват и транспортират по-лесно, по-стабилни са и се приготвят за изстрелване по-бързо, заради което е по-трудно да бъдат открити и унищожени превантивно.

По време на военния церемониал в Пхенян през февруари Северна Корея сподели рекорден брой нуклеарни и междуконтинентални балистични ракети, измежду които съгласно анализатори евентуално е и новата МБР с твърдо гориво.

Военните на Сеул обявиха, че са засекли една балистична ракета със междинен или по-дълъг обхват на деяние, изстреляна в 07:23 ч. локално време от региона на
Пхенян, която е прелетяла 1 000 км.

Япония за малко време издаде предизвестие за търсене на леговище за жителите на северния район Хокайдо. По-късно Токио съобщи, че ракетата не е паднала на територията на страната и не съставлява опасност за жителите.

Министрите на климата и околната среда от Г-7 би трябвало да се срещнат този уикенд в Сапоро, районната столица на Хокайдо, месец преди срещата на върха на групата в Хирошима.

Съединените щати обявиха, че " уверено осъждат " Северна Корея за тестването на това, което дефинираха като " балистична ракета с отдалечен обхват ".
Изстрелването е последното от поредицата неразрешени оръжейни тествания, извършени от Северна Корея, която тази година към този момент изстреля няколко от най-мощните си междуконтинентални балистични ракети.

Освен това тя е тествала и подводни дронове, за които държавните ѝ медии настояват, че могат да носят нуклеарен заряд и които съгласно нея са способни да провокират " радиоактивно цунами ".

В понеделник севернокорейският водач Ким Чен Ун участва на съвещание на Централната военна комисия, с цел да разиска методите за " справяне с ескалиращите дейности на американските империалисти и южнокорейските марионетни предатели за разрастване на нападателна война ", съобщи КЦТА.

Ким подреди възпиращите качества на страната да бъдат укрепени с " възходяща скорост " и по " по-практичен и нападателен " метод.

Истинска война

Отношенията сред двете Кореи са в една от най-ниските си точки от години насам, като предходната година Пхенян се разгласи за " необратима " нуклеарна мощ, което на процедура постави завършек на опцията за договаряния за денуклеаризация.

По-рано тази година Ким подреди на военните да засилят ученията, с цел да се приготвят за " същинска война ".

В отговор на това Вашингтон и Сеул ускориха съдействието в региона на защитата, организирайки взаимни военни учения с съвременни стелт изтребители и високопрофилни американски стратегически средства.

Северна Корея преглежда тези учения като подготовки за инвазия.

Последното тестване евентуално е опит на Севера " да окаже напън върху Юга и Съединените щати поради взаимните им военни учения ", съобщи пред Агенция Франс Прес Чой Ги Ил, професор по военни науки в университета Сангджи.

Три ракети са изстреляни от Сирия към Израел

Във вторник Южна Корея също упрекна Северна Корея в " безнаказаност ", откакто предходната седмица Пхенян прекъсна контакта по горещата линия със Сеул.

Според Министерството на обединяването на Сеул от петък Северна Корея не дава отговор на позвъняванията, които се организират два пъти на ден посредством военната гореща линия и междукорейския канал за връзка.

Връзките бяха прекратени ден, откакто Сеул упрекна Пхенян, че продължава да употребява неразрешено взаимен индустриален комплекс в севернокорейския град Кесон.

" Провокациите на Пхенян не престават и след митинга против отбранителните учения на Съединени американски щати и Южна Корея, тъй като Ким Чен Ун към момента не е завършил с демонстрацията на опциите си за доставка на нуклеарно оръжие ", съобщи Лейф-Ерик Исли, професор в университета Ewha в Сеул.

" Въпреки това, защото севернокорейците безусловно не дават отговор на телефонните позвънявания, неналичието на горещи линии и дипломация усилва риска от непреднамерена ескалация. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР