Северна Корея успешно е разработила нова балистична система за управление

...
Северна Корея успешно е разработила нова балистична система за управление
Коментари Харесай

Северна Корея е разработила нова система за контрол на изстрелването на ракети

Северна Корея сполучливо е създала нова балистична система за ръководство на реактивна ракетна система за залпов огън, дружно с управляеми снаряди, съобщи през днешния ден държавната медия КЦТА, представена от Ройтерс.

Академията за отбранителни науки, която управлява ракетните разработки в страната, нощес е провела тест на " балистичния надзор " при изстрелване на управляеми снаряди за ракетни установки за залпов огън с диаметър 240 мм, заяви КЦТА.

Севернокорейската организация съобщи, че стратегическата полза на 240-милиметровите ракетни установки за залпов огън ще бъде " преоценена " и ролята им на бойното поле ще бъде по-голяма заради " бързото техническо рационализиране ".

Разработването на снаряда и системата за балистичен надзор ще внесе " качествена смяна " в ракетните сили на армията, се споделя още в информацията на организацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Снощното изстрелване идва на фона на многочислените ракетни тествания на Северна Корея през последните седмици и засилващите се връзки сред Пхенян и Москва - стъпки, които бяха подложени на критика от Съединени американски щати и техните и съдружници, отбелязва Ройтерс. Те настояват, че изстрелванията ескалират напрежението на Корейския полуостров.

Северна Корея от своя страна упреква Съединени американски щати и Южна Корея, че ескалират напрежението с огромните си военни учения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР