Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена

...
Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена
Коментари Харесай

Американски висш военен: Пхенян скоро ще се сдобие с балистична ракета с ядрена бойна глава

Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена с нуклеарна бойна глава, съобщи през днешния ден, представен от ТАСС, ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд пред Комисията по въоръжените сили в Сената.

Не мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, само че е единствено въпрос на време, сподели генералът на чуване в Комисията, отдадено на удължаването на пълномощията му с още две години. Според Дънфорд в този момент Вашингтон би трябвало да изхожда от това, че Северна Корея както предпочитание, по този начин и опция да нанесе удар по континенталната част на Съединени американски щати.

Американското министерство на защитата поддържа дипломатическите стъпки за решение на рецесията към севернокорейската нуклеарна стратегия, сподели Дънфорд. "Пентагонът поддържа подхванатите от Държавния департамент дипломатически и стопански старания за споразумяване на рецесията към КНДР ", съобщи генералът. Дънфорд означи, че в последните 18 месеца министерството на защитата е активизирало събирането на информация, обвързвана с военната активност на Пхенян.

Макар политическата конюнктура сега да е доста напрегната, не сме открили смяна в позициите на севернокорейските сили. Не се следи военна активност, съответстваща на напрежението в политическата среда, акцентира той, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР