Северна Корея съобщи, че в понеделник сутринта военните ѝ са

...
Северна Корея съобщи, че в понеделник сутринта военните ѝ са
Коментари Харесай

Северна Корея продължава с ракетните провокации

Северна Корея заяви, че в понеделник сутринта военните ѝ са провели учения за пукотевица с голям брой ракетни установки, заяви южнокорейската осведомителна организация Renhap, като се базира на севернокорейския ЦАПК.

Артилерийско поделение на Корейската национална войска (КНА) е изстреляло два снаряда от 600-милиметрова многоцелева ракетна установка към Японско море, се споделя в отчета.

Северна Корея разказва " извънредно огромния " ракетен гранатомет като средство за " тактическа нуклеарна офанзива " .

Пхенян акцентира, че учението за пукотевица е засилило готовността на Корейската национална войска да отговори на военновъздушните сили на Южна Корея и Съединени американски щати.
 Северна Корея: Нашите ракети са предизвестие към Съединени американски щати и Южна Корея
Северна Корея: Нашите ракети са предизвестие към Съединени американски щати и Южна Корея

Пхенян сподели мускули на съседите си

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди изстрелването на две ракети от Северна Корея в понеделник и прикани Пхенян да се въздържа от провокативни дейности.

" Генералният секретар изрично осъжда изстрелването на още една балистична ракета с междуконтинентален обхват от КНДР ", се споделя в коментар на представителя на генералния секретар Стефан Дюжарик на уеб страницата на Организация на обединените нации.

Отбелязва се, че Гутериш повтаря апела си към Пхенян " неотложно да се откаже от всевъзможни по-нататъшни провокативни дейности, да извърши напълно интернационалните си отговорности по всички съответни резолюции на Съвета за сигурност и да възобнови разговора, водещ до резистентен мир и цялостна, проверима денуклеаризация на Корейския полуостров ".

По-рано Обединеният комитет на началник-щабовете (ОКС) на Южна Корея заяви, че е записал изстрелването на две ракети с дребен обхват на деяние от окръг Сукчеон в провинция Пхенян-Намдо сред 7:00 и 7:11 ч. локално време.

Южнокорейските военни прецизираха, че ракетите са прелетели надлежно към 390 км. и 340 км .
 Северна Корея дава отговор с балистична ракета на учения на Юга и Съединени американски щати
Северна Корея дава отговор с балистична ракета на учения на Юга и Съединени американски щати

Съединени американски щати и Южна Корея се приготвят да проведат учения за симулация на нуклеарна офанзива

Според японското министерство на защитата първата от изстреляните ракети е прелетяла на височина 100 км, като обсегът ѝ е бил към 400 км. Втората ракета е летяла на височина 50 км и е имала обхват от към 350 км .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР