Северна Корея разкритикува САЩ за съобщенията за налагане на морска

...
Северна Корея разкритикува САЩ за съобщенията за налагане на морска
Коментари Харесай

Северна Корея със зловеща закана

Северна Корея разкритикува Съединени американски щати за известията за налагане на морска обсада на страната, заяви Йонхап.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън загатна, че може да бъдат блокирани комерсиалните връзки на страната. От Северна Корея оповестиха, че това съставлява нарушаването на суверенитета на страната. Според Пхенян Съединени американски щати се пробват да подтиснат стопанската система на страната.

„ Има проект за ескалиране на политическата и икономическата обсада на Северна Корея “, се споделя в материал на севернокорейската държавна организация.

Отбелязва се, че съгласно законите на Организация на обединените нации, сходна обсада в спокойно време би представлявала „ противозаконна инвазия “. От КНДР оповестиха, че при сходни дейности са подготвени на безсърдечен отговор.

Отношенията сред Съединени американски щати и Северна Корея се обтегнаха още веднъж през последните седмици. Това стана след последните ракетни проби на Пхенян. Те провокираха нови наказания от страната на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР