Северна Корея разкритикува днес решението на САЩ да достави на

...
Северна Корея разкритикува днес решението на САЩ да достави на
Коментари Харесай

Северна Корея разкритикува решението на САЩ да достави танкове на Украйна

Северна Корея разкритикува през днешния ден решението на Съединени американски щати да достави на Украйна съвременни бойни танкове, с цел да ѝ помогне да отблъсне съветското настъпление, като означи, че Вашингтон провокира ескалация на една злокобна прокси война, с цел да унищожи Москва, съобщи Асошиейтед прес.

Думите на Ким Йо Чонг, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен Ун, приказват за все по-задълбочаващата се поддръжка на Пхенян за Русия във войната с Украйна в миг, когато Северна Корея се конфронтира със Съединени американски щати и азиатските им съдружници поради своята лична, разрастваща се нуклеарна ракетна стратегия.

Изказването на Ким Йо Чонг беше публикувано от севернокорейската новинарска организация КЦТА, откакто американският президент Джо Байдън заяви преди два дни, че Съединени американски щати ще изпратят 31 танка " М1 Ейбрамс " на Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Според Ким Йо Чонг администрацията на Байдън " още повече минава алената линия ", като дава зелена светлина за изпращането на главните си танкове в Украйна и това решение отразява " злокобното желание на Съединени американски щати да осъществят своята хегемонистична цел за ескалация на прокси войната за заличаване на Русия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Съединените щати са нарушителят, който основава сериозна опасност и предизвикателство за стратегическата сигурност на Русия, и тласка обстановката в региона към сегашната сериозна фаза ", сподели сестрата на севернокорейския водач. И добави, че Северна Корея постоянно ще е на страната на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР