Северна Корея предупреди в неделя Доналд Тръмп да се въздържа

...
Северна Корея предупреди в неделя Доналд Тръмп да се въздържа
Коментари Харесай

Северна Корея предупреди Тръмп да се въздържа от безотговорни забележки

Северна Корея предизвести в неделя Доналд Тръмп да се въздържа от всевъзможни " безотговорни забележки ", съобщи Франс прес, припомняйки, че американският президент стартира маратонска обиколка в Азия, която живее под знака на севернокорейската нуклеарна опасност.

Органът на ръководещата и единствена в КНДР Корейска трудова партия " Нодон синмун " изясни, че някои американци упорстват за импийчмънт на Тръмп, тъй като острите му изказвания може да провокират " нуклеарна злополука на американския континент ".

Американският президент съгласно вестника е " духовно неустойчив ".

Тръмп съобщи в Токио, без да посочи за коя страна приказва, че " никой деспот " не трябва " да подценява решимостта на Америка ".

Стопанинът на Белия дом се включи в замяна на все по-силни войнствени закани и персонални обиди със севернокорейския началник Ким Чен-ун. Пред Общото заседание на Организация на обединените нации той заплаши даже " да унищожи изцяло " режима.

" Нодон синмун " загатва сенатора републиканец Боб Коркър и други видни персони от Съединени американски щати, които упреквали Тръмп, че ускорява без причина напрежението в връзките с Пхенян. Президентът обаче още не се е вразумил и " тежко предизвика Северна Корея с глупавите си забележки ", продължава вестникът в уводна публикация, представена от формалната организация КЦТА.

" Ако Съединени американски щати изтълкуват неправилно желязната воля на Северна Корея, тя ще бъде принудена да стовари върху тях уверено и безпощадно наказване, като активизира всичките си сили ", твърди той.

Стотици южнокорейци излязоха през днешния ден на проява в Сеул с претенции за мир и митинг против плануваната за вторник и сряда аудиенция на Доналд Тръмп в страната, където гостът ще беседва с президента Мун Дже-ин и ще прегледа американска военна база. В центъра на вниманието ще бъде посланието, което Тръмп се кани да изпрати на КНДР и нейния водач Ким Чен-ун.

През септември Пхенян извърши шестия си нуклеарен опит, най-мощният до момента, което ускори напрежението на полуострова. Северът изстреля също ракети, способни съгласно него да доближат американския континент.

Южна Корея е основен съдружник на Съединени американски щати, които са разположили там 28 500 военнослужещи. Южнокорейската съпротива обаче счита Тръмп за войнолюбец.

" Ние сме срещу войната! Трябват договаряния за мир! ", скандираха стачкуващите в центъра на Сеул. Мнозина от тях упрекваха Тръмп, че усилва риска от спор също като Ким Чен-ун.

" Тръмп и Ким (...) употребяват днешната военна рецесия, с цел да обслужат личните си политически ползи, до момента в който ние - южнокорейците, треперим от боязън ", съобщи демонстрантка, представена от Агенция Франс Прес. " Тревожат ни последствията от враждебната реторика на Тръмп, който като че ли зове към война ", добави тя.

Близо 10 милиона души живеят в Сеул, ситуиран едвам на 50 км от границата с КНДР, в обсега на севернокорейската артилерия, припомня Агенция Франс Прес.

Според уредниците в митинга са взели участие близо 2000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР