Северна Корея предложи на Юга преговорите за участието й в

...
Северна Корея предложи на Юга преговорите за участието й в
Коментари Харесай

Севера и Юга ще преговарят за Пьончан на 17 януари в Панминчжон

Северна Корея предложи на Юга договарянията за присъединяване й в Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан да се състоят на 17 януари в граничното населено място Панминчжон, в демилитаризираната зона на полуострова. Това заяви през днешния ден южнокорейското министерство на националното обединяване, представено от Ройтерс и ТАСС. Пхенян предложил работната среща да се състои в южнокорейската част на Панминчжон.

На срещата КНДР ще бъде показана от трима делегати под управлението на заместител ръководителя на Комитета за спокойно обединяване на двете Кореи, Чон Чжон-су.

По-рано през днешния ден двете Кореи започнаха договаряния в Панминчжон за проекта на Севера да изпрати арт натрупа на Зимните олимпийски игри другия месец.

Миналата седмица Северна Корея се съгласи да изпрати делегация на олимпиадата в границите на съглашение за доближаване с Юга след месеците на напрежение поради нейната нуклеарна и ракетна стратегия. Затворената комунистическа страна споделя, че делегацията ще включва и група дейци на изкуството, наред със спортистите, формалните лица и публицистите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР