Северна Корея повече няма да се стреми към обединение с

...
Северна Корея повече няма да се стреми към обединение с
Коментари Харесай

Война може да избухне по всяко време: Ким Чен Ун плаши Юга

Северна Корея повече няма да се стреми към обединяване с Южна Корея. Вместо това ще изстреля още три военни шпионски спътника през 2024 година През това време КНДР ще основава и военни дронове и ще укрепва нуклеарния си боеприпас. Това оповестиха държавните медии в неделя. И освен – те плашат, че “война може да избухне когато и да е ”.

„ Поради безразсъдните ходове на враговете да ни атакуван, приключен факт е, че война може да избухне когато и да е на Корейския полуостров “, сподели Ким Чен Ун. Това се случи в края на срещата на Централния комитет на Корейската работническа партия.„ Трябва да реагираме бързо на допустима нуклеарна рецесия и да активизираме всички физически средства, в това число нуклеарна мощ, в опит да ускорим подготовката за великото събитие за слагане на цялата територия на Южна Корея под наш надзор. ”

Северна Корея ще създаде „ разнообразни типове безпилотна военна техника и мощни средства за електронна война “

Петдневният конгрес има за цел да дефинира политически цели за годината. На фона на това в Южна Корея и Съединени американски щати ще проведат значими избори. През миналата седмица Ким разказа обстановката със сигурността на полуострова като „ рискова “. Той сподели, че Северът ще ускори връзките си с „ антиимпериалистически “ народи.

Южна Корея към този момент не може да се смята за сътрудник за помиряване и обединяване „ в никакъв случай не може да бъде реализирано с управляващите на Република Корея, споделя той.

„ Забележително е, че Работническата партия на Северна Корея е отхвърлила опцията за обединяване с Южна Корея “, сподели Лейф-Ерик Ийсли, професор в университета Ewha в Сеул. „ Но това евентуално е по-скоро краткосрочно обезценяване на дипломацията, в сравнение с публично отказване на претенциите към целия Корейски полуостров. Пхенян може би изчаква президентските избори в Съединени американски щати, с цел да види какво могат да му купят неговите провокации със идната администрация. ”

Северът продължава да показва военните си мускули

През ноември той сложи шпионски спътник в орбита след несполучливи опити през май и август. През декември тя изстреля междуконтинентална балистична ракета, първата от пет месеца, към Японско море. Министерството на защитата на Япония съобщи, че снарядът има обхват, който би му разрешил да удари на всички места в Съединените щати.

В отговор Съединени американски щати, Япония и Южна Корея организираха взаимни учения край Джеджу, Южна Корея, в които участваха бомбардировачи B-1B и изтребители. Призовавайки за постоянни учения за справяне с възходящите закани от Севера, съдружниците също по този начин изцяло задействаха система в действително време за шерване на данни за следене на севернокорейските ракети.

Източник: The Times 

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР