Северна Корея потвърди днес, че вчера е изстреляла пробно две

...
Северна Корея потвърди днес, че вчера е изстреляла пробно две
Коментари Харесай

Северна Корея потвърди, че е изпитала вчера тактически управляеми ракети

Северна Корея удостовери през днешния ден, че през вчерашния ден е изстреляла пробно две "тактически управляеми ракети ", предадоха международните организации.

В известие на севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА се споделя, че опитът, извършен от Академията за отбранителни науки на КНДР, е сполучлив. Ракетите са поразили своята цел - остров край източното крайбрежие на страната, потвърждавайки своята акуратност, сигурност и успеваемост.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун не е участвал на този опит.

Вчера южнокорейските въоръжени сили оповестиха, че Северът е изстрелял от региона на интернационалното летище на столицата Пхенян две балистични ракети с дребен обхват в посока Японско море.
Съединените щати приканиха Северна Корея да приключи своите "незаконни и дестабилизиращи действия ".

Това са четвъртите ракетни тествания, извършени от КНДР от началото на годината.

Те идват на фона на задънената улица, в която е попаднал дипломатическият развой сред Северна Корея и Съединените щати. Освен това тестванията, в това число на хипотетични хиперзвукови ракети, се правят в внимателен за района миг - единственият севернокорейски съдружник с тежест - прилежащ Китай, се готви да одобри идващия месец зимни олимпийски игри, а в Южна Корея през март предстоят президентски избори, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР