Северна Корея планира да извърши изпитание на ракета, която има

...
Северна Корея планира да извърши изпитание на ракета, която има
Коментари Харесай

КНДР готви тест с ракета, която може да достигне западното крайбрежие на САЩ?

Северна Корея възнамерява да извърши тестване на ракета, която има кацапитет да доближи западното крайбрежие на Съединени американски щати . Това съобщи пред РИА " Новости " членът на комисията по външна политика към съветската Държавна дума Антон Морозов след посещаване в Пхенян.

 
Той дружно с още двама съпартийци депутати от Либералдемократическата партия е бил в състава на делегация, обитавала в КНДР от 2 до 6 октомври. Според известие на съветското посолство в Пхенян делегацията е била призната " на високо ниво ".

 
" (Севернокорейците) се готвят за нови изпитвания на ракета с огромен обхват . Те дори ни демонстрираха математически калкулации , които съгласно тях свидетелстват, че ще могат да доближат западното крайбрежие на Съединени американски щати благодарение на своите ракети ", сподели Морозов.

 
Севернокорейски политици му споделили, че страната им разполага с " технология за нахлуване на бойна глава в атмосферата и технология за ръководството на тази бойна глава ". По думите на съветския народен представител севернокорейците се канят да изстрелят още една ракета с отдалечен обхват, при което тяхното " въодушевление е общо взето много войнствено ".

 
Алексей Диденко, различен член на съветската делегация, сподели пред РИА, че той и сътрудниците му са били " изумени и възхитени от достиженията на националното стопанство ", които в изискванията на най-строги наказания са показали техните " сътрудници от Северна Корея ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР