Северна Корея отвори врати за руски туристи, като издаде лиценз

...
Северна Корея отвори врати за руски туристи, като издаде лиценз
Коментари Харесай

Северна Корея отвори врати за руски туристи

Северна Корея отвори порти за съветски туристи, като издаде лиценз на първата туроператорска организация в Москва и даде обещание на клиентите "пълно потапяне " в севернокорейската просвета и развлечения при "по-голяма сигурност, в сравнение с вечерна разходка в Лондон ", съобщи Ройтерс.

Руската туроператорска организация NKOREAN.RU, лицензирана от севернокорейското държавно управление, предлага проведени екскурзии за групи до 10 души или за независими туристи, "за да им покаже многоликия живот на тази най-затворена страна ".

Гостите на Северна Корея наложително ще бъдат проверявани, преди да отпътуват и ще бъдат придружавани от самото начало от гид, който ще следи "за съответно държание на туристите и ще подсигурява сигурността им ". Забранено е да се вършат фотоси на стратегически и военни уреди, а продължителни диалози с локални хора не се предлагат ".

Най-скъпата екскурзия е за две седмици и коства 1997 $. Тя включва визити във плантация, фабрика за бутилиране на минерална вода, будистки храм, разходки в планината и дегустиране на национални ястия. Предлагат се също визити в голям брой музеи на създателя на КНДР Ким Ир Сен.

Други по-евтини екскурзии включват отдих на плаж, авиационно шоу и бирен фестивал.

Не е ясно до каква степен Северна Корея ще изкуши съветските туристи, които към този момент познават добре дестинации в Европа, както и курортите на допустими цени в Турция и Тайланд, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР