Северна Корея отпразнува официалното завършване на напълно обновения град Самджийон

...
Северна Корея отпразнува официалното завършване на напълно обновения град Самджийон
Коментари Харесай

Ким Чен Ун официално откри обновен град

Северна Корея отпразнува формалното довеждане докрай на изцяло актуализирания град Самджийон с гала за прерязване на лентата и шоу с фойерверки в наличието на държавния началник Ким Чен Ун, заяви през днешния ден формалната организация КЦТА, представена от Ройтерс и ДПА.

Гигантският строителен план се намира наоколо до планината Пекту в северната част на страната, която се счита за свещена в Северна Корея като отечество на бащата и предходник на Ким Чен Ун, Ким Чен Ир, и именита люлка на корейската нация.

Церемонията се състоя през вчерашния ден, а държавните медии нарекоха титаничния план "въплъщение на актуалната цивилизация ".

Самият Ким Чен Ун бе мощно зает с плана и го посети няколко пъти, с цел да инспектира работата на строителите, отбелязва Франс прес. Неотдавна Ким Чен Ун бе сниман на бял кон покрай планинския връх Пектусан - свещено място за севернокорейците.

Държавните медии нарекоха града "социалистическа химера ". Проектът включва музей на революционната активност, стадион за зимни спортове, ски курорт, нова железопътна линия до Хесан, хотели, комерсиална, културна, и здравна инфраструктура, 10 000 жилища и цех за пакетиране на боровинки и картофи, най-важните естествени запаси в региона.

Възстановяването на Самджийон е един от знаковите планове на Ким и е считано за част от проекта му да построи самостоятелна стопанска система, в изискванията на сурови интернационалните наказания, отбелязва ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР