Северна Корея отбеляза историческата среща между американския президент Доналд Тръмп

...
Северна Корея отбеляза историческата среща между американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

В Северна Корея празнуват голямата победа на вожда Ким

Северна Корея означи историческата среща сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун като огромна победа за страната , като държавните медии в изолираната комунистическа страна оповестяват, че Съединени американски щати имат намерение да анулират глобите .

Двамата държавни ръководители се срещнаха през вчерашния ден, като подписаха къса декларация за нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров и понижаване на напрежението.

Тръмп съобщи след срещата, че глобите ще останат в действие към този момент, само че ще бъдат анулирани, когато " нуклеарните оръжия към този момент не са фактор ".

 КНДР изоставя атомните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, разгласи Тръмп Обновена
КНДР изоставя атомните бомби и ракетите, ние прекратяваме военните учения, разгласи Тръмп

Санкциите остават на този стадий

Той също по този начин разгласи ненадейно преустановяване на взаимните военни учения сред Южна Корея и Съединени американски щати. Това деяние, за което Пхенян упорства от дълго време, се преглежда като огромна отстъпка към Северна Корея и изненада американските съдружници в района .

Пентагонът по-късно се опита да успокои съдружниците си, като увери, че уговорките му към сигурността им са " непреклонни ".

 Снимка 361814
Източник:

Държавните медии в Северна Корея са строго следени от режима, като дейностите на управляващите се отразяват единствено и само в позитивна светлина. Те рядко оповестяват за дейностите на Ким Чен-ун в действително време .

Ала срещата на върха в Сингапур беше водеща вест през днешния ден, като са оповестени голям брой фотоси на Ким дружно с Тръмп. Печатният официоз " Родон Синмун " назовава срещата " срещата на столетието " на заглавната си страница.

 Ким е доста интелигентен и са основали доста специфична връзка, разяснява Тръмп
Ким е доста интелигентен и са основали доста специфична връзка, разяснява Тръмп

Решихме да оставим предишното зад себе си, светът ще види значима смяна, добавя Ким Чен-ун

Държавната новинарска организация KCNA разгласява въодушевена публикация на британски, в която се приветстват диалозите като историческо разкъсване с предишното .

В декларацията, подписана в края на срещата, се акцентира, че двете страни ще си сътрудничат за постигането на " нови връзки ", до момента в който Съединени американски щати ще дават " гаранции за сигурността " на Северна Корея.

В подмяна на това Пхенян се " ангажира да работи за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров ", се споделя в документа.

Повечето западни наблюдаващи подчертаха, че съглашението включва обилни отстъпки от страна на Съединени американски щати, като в същото време не включва нови задължения от страна на Северна Корея , нито детайлности за това по какъв начин може да бъде реализирано нуклеарно разоръжаване.

KCNA се концентрира върху тези детайли, определяйки ги като огромен пробив за Северна Корея .

 Тръмп и Ким с историческо здрависване Обновена
Тръмп и Ким с историческо здрависване

Започна срещата в Сингапур

" Тръмп изрази желанието си да приключи взаимните военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея, предложи гаранции за сигурността на Северна Корея и повдигане на глобите против нея, дружно с напредъка в подобряването на взаимоотношенията посредством разговор и договаряния ", се показва в публикацията на KCNA.

Въпреки че не беше част от взаимната декларация, Тръмп съобщи след срещата с Ким, че глобите " ще бъдат анулирани, незабавно щом Съединени американски щати са сигурни, че нуклеарните оръжия към този момент не са фактор ". Той също по този начин разяснява, че се надява това да стане скоро.

Описвайки двамата държавни ръководители като равни на срещата, KCNA цитира Ким да споделя, че е незабавно " да се вземе самоуверено решение за преустановяване на дразнещите и враждебни военни дейности един против различен ".

KCNA също по този начин оповестява, че двамата водачи са се разбрали да се посетят взаимно надлежно в Съединени американски щати и Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР