Северна Корея освободи трима американски затворници, съобщават световни агенции, позовавайки

...
Северна Корея освободи трима американски затворници, съобщават световни агенции, позовавайки
Коментари Харесай

Северна Корея освободи трима американци

Северна Корея освободи трима американски пандизчии , оповестяват международни организации, базирайки се на известие на президента Доналд Тръмп в " Туитър ".

В явен жест на благосклонност Северна Корея освободи трима американци преди заплануваната сред Тръмп и водача на КНДР Ким Чен-ун среща за края на май или началото на юни, написа " Вашингтон пост ".

Радостен съм да ви уведомя, че държавният секретар Майк Помпео лети и се връща от Северна Корея с тримата чудесни господа , написа американският водач в " Туитър ".

Той добави, че са в положително здраве. Тръмп посочи, че секретарят Помпео и " гостите му " ще кацнат в 02,00 часа тази заран във военновъздушната база " Андрюс ".

Освободените са Тони Ким, Ким Хак-сон и Ким Дон-чул.

Държавният глава на Съединени американски щати означи, че Помпео е провел добра среща с Ким Чен-ун и че са съгласувани датата и мястото на идните диалози.

През 2017 година Тони Ким и Ким Хак-сон бяха задържани и упрекнати във " враждебни дейности " против КНДР. Двамата работиха в Университета за просвета и технологии в Пхенян, финансиран от евангелисти от 2010 година, в който най-вече преподават деца от политическия хайлайф.

Ким Дон-чул беше арестуван през 2015 година и по-късно наказан на 10 година тежък труд за шпионаж. Бизнесменът е имал хотел в КНДР. Според Пхенян той е предал военни секрети на Южна Корея.

Случаите с тримата не са свързани . Преди Съединени американски щати упрекваха КНДР, че арестува американски жители, с цел да ги употребява като " пешки в политическия дневен ред ".

 КНДР освободи американския студент Ото Уормбиър, само че в кома
КНДР освободи американския студент Ото Уормбиър, само че в кома

Разболял се от ботулизъм, рядко заболяване, което предизвиква парализа, малко след процеса през март 2016 година

Американският студент Ото Уормбиър беше освободен през предходната година, откакто КНДР го задържа за 17 месеца. Студентът умря няколко дни след завръщането си в Съединени американски щати.

 Почина 23-годишният студент, изпаднал в кома в севернокорейски затвор
Почина 23-годишният студент, изпаднал в кома в севернокорейски затвор

Ото Уормбиър беше в сериозно положение...

В момента КНДР държи шестима южнокорейски жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР