Северна Корея остро разкритикува американския съветник по националната сигурност Джон

...
Северна Корея остро разкритикува американския съветник по националната сигурност Джон
Коментари Харесай

Северна Корея и САЩ отново на нож

Северна Корея остро разкритикува американския консултант по националната сигурност Джон Болтън поради "безсмисления " му апел към Пхенян да покаже, че има съществени планове да се откаже от нуклеарните си оръжия, съобщи Ройтерс. Това е втори случай на рецензия от Пхенян към почитан американски представител за по-малко от седмица.

След като президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че е отворен за трета среща на върха със севернокорейския водач Ким Чен-ун, Болтън съобщи пред организация Блумбърг в сряда, че преди този момент е належащо Северна Корея "да даде действителна индикация, че е взела стратегическо решение да се откаже от нуклеарните си оръжия ".

По този мотив първата заместник-министърка на външните работи на Северна Корея Цой Сон-хи, представена от пхенянската публична организация КЦТА, сподели: "Ние не сме и очаквали, че Болтън в миналото ще каже нещо рационално, само че защото той е асистент на президента на Съединени американски щати по националната сигурност, е задължен най-малко да вникне в това какъв тип контакти се поддържат всъщност сред водачите на двете страни по отношение на трета среща на върха и едвам тогава да си отваря устата. "
 Северна Корея и Съединени американски щати още веднъж на нож
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР