Северна Корея осъди решението на САЩ да предоставят на Украйна

...
Северна Корея осъди решението на САЩ да предоставят на Украйна
Коментари Харесай

Северна Корея осъди решението на САЩ да предоставят на Украйна балистични ракети с голям обсег

Северна Корея осъди решението на Съединени американски щати да дават на Украйна балистични ракети с огромен обхват, известни като АТАКМС (Army Tactical Missile Systems, ATACMS), и съобщи, че този ход единствено ще попречи на напъните за мир, съобщи Ройтерс.

Във вторник Украйна заяви, че за първи път е употребила доставената от Съединени американски щати система и е нанесла тежки провали на две летища в окупираните от Русия области.

Правителството в Киев неведнъж е желало от Вашингтон въпросните ракети след началото на съветската инвазия през февруари предходната година, като в същото време е обещавало да не ги употребява против цели на територията на Русия, отбелязва Ройтерс.

" Съединени американски щати най-сетне доставиха на Украйна ракетната система земя-земя АТАКМС макар сериозната угриженост и мощното опълчване на интернационалната общественост ", съобщи Син Хон-чол, дипломат на Северна Корея в Москва, представен от държавната осведомителна организация КЦТА. Той добави, че даването на системата АТАКМС ще попречи за бързото и спокойно решение на спора в Украйна и че има заплаха цяла Европа да бъде въвлечена в " безкрайна война ".

Миналата седмица Белият дом упрекна Пхенян, че наскоро е изпратил оръжия на Русия и дефинира това като " обезпокоително развиване ", напомня Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР