Северна Корея окачестви вчерашната среща между своя лидер Ким Чен-ун

...
Северна Корея окачестви вчерашната среща между своя лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Северна Корея определи срещата Ким-Тръмп като историческа

Северна Корея окачестви вчерашната среща сред своя водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп в демилитаризираната зона сред двете Кореи като "историческа " и "изключителна ", съобщи Франс прес.

Двамата водачи показаха единодушие да "възобновят и продължат ползотворните диалози за реализиране на нов прогрес в нуклеарното обезвъоръжаване на Корейския полуостров ", заяви севернокорейската държавна информационна организация КЦТА.

С тази среща Тръмп стана първият настоящ американски президент, стъпил в Северна Корея, отбелязва Ройтерс.

,,Върховните ръководители на двете страни се договориха да продължат да поддържат връзка в бъдеще и да възобновят и дадат подтик на продуктивния разговор за реализиране на нов пробив в денуклеаризацията на Корейския полуостров и в двустранните отношения'', уточни КЦТА.

Срещата, препоръчана от Тръмп в пост в Туитър, за която Ким сподели, че го е изненадала, показва разбирателството сред двамата, само че съгласно анализатори Тръмп и Ким не са по-близо до свиване на пропастта сред позициите им, в сравнение с когато се разделиха след срещата си във Виетнам през февруари.

Ким съобщи, че положителните му персонални връзки с Тръмп са създали една такава трагична среща допустима при едвам еднодневно предупреждение и че връзките с Тръмп ще продължат да дават положителни резултати, означи севернокорейската организация.

Смелото решение, довело до историческата среща, сътвори невиждано доверие сред двете страни, акцентира КЦТА.

Малко преди да отпътува от Южна Корея, където беше дружно с президента Тръмп, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо сподели пред кореспонденти, че нов кръг договаряния евентуално ще има през юли и договарящи от севернокорейска страна ще са дипломати от външното министерство, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР