Северна Корея обяви официално, че вчера е извършила изпитание на

...
Северна Корея обяви официално, че вчера е извършила изпитание на
Коментари Харесай

Северна Корея е извършила изпитание на нова стратегическа крилата ракета

С еверна Корея разгласи публично, че през вчерашния ден е направила тестване на нова стратегическа крилата ракета , съобщи Ройтерс, като се базира на информация от през днешния ден на севернокорейската държавна организация КЦТА. Ройтерс показва, че по този начин е била потвърдена информацията от през вчерашния ден на южнокорейската войска.

Ракетата, наречена " Пулхуасал-3-31 " към момента е в развой на разработка и изпитателното изстрелване не визира сигурността на прилежащите страни , отбелязва севернокорейската държавна медия, като прибавя, че пробата няма " нищо общо " със обстановката в района. КЦТА разяснява, че изстрелването е било в границите на осъвременяването на оръжейната система на страната.

Ройтерс отбелязва, че определението " стратегически " нормално се отнася до ракети, способни да носят нуклеарно оръжие . Агенцията напомня, че КНДР е направила първото си тестване на крилата ракета с възможна дарба за нанасяне на нуклеарен удар през септември 2021 година

Крилатите ракети на Северна Корея по принцип провокират по-малко внимание от страна на Запада спрямо балистичните ракети, защото не са категорично неразрешени с резолюция от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР