Северна Корея обяви днес, че изследвания на наскоро появилите се

...
Северна Корея обяви днес, че изследвания на наскоро появилите се
Коментари Харесай

Северна Корея твърди, че новите случаи са на болни от грип, не от COVID-19

Северна Корея разгласи през днешния ден, че проучвания на неотдавна появилите се покрай границата с Китай " случаи на тресчица " са посочили, че хората са заболели от грип, а не от COVID-19, както се притесняваше в началото, съобщи Асошиейтед прес.

Официалната Корейска централна осведомителна организация (КЦТА) излезе с това известие ден откакто управляващите споделиха, че са блокирали неуточнени региони в провинция Джанкан, откакто четирима души са показали признаци на тресчица, за която се допуска, че е породена от COVID-19. Северна Корея твърди, че не е записала нови случаи на ковид, откогато нейният водач Ким Чен Ун разгласи на 10 август победа над патогена - единствено три месеца откакто страната призна за огнище на разновидността Омикрон. Това изказване на Ким бе посрещнато със песимизъм от Южна Корея и Запада.

Днес КЦТА съобщи, че диагностичните проби на пробите, естеството на признаците и информацията, получена от следенето на контактите на инфектираните, са довели здравните служащи до заключението, че треската е породена от грип. Пациентите към този момент са с естествена температура.

Ограниченията в Северна Корея по отношение на ковид към този момент са анулирани, само че управляващите приканиха хората да бъдат бдителни, като продължат да носят маски и неотложно да ги уведомяват, в случай че имат признаци на тресчица. Макар севернокорейският водач да твърди, че хипотетичният триумф на страната му против ковид ще бъде приет за международно знамение в региона на опазването на здравето, специалисти считат, че тези данни са манипулирани, с цел да може Ким да резервира абсолютния си надзор върху затворената комунистическа страна. Те виждат в оповестената победа над вируса вероятен сигнал за прекосяване към други цели, в това число възможен нуклеарен опит, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР