Северна Корея обяви, че е извършила вчера изпитания на две

...
Северна Корея обяви, че е извършила вчера изпитания на две
Коментари Харесай

Северна Корея твърди, че е изпробвала нови тактически ракети

Северна Корея разгласи, че е направила през вчерашния ден тествания на две " тактически управляеми ракети от нов вид ", съобщи ДПА, цитирайки севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА. Тестовете са осъществени от Академията за национална защита на КНДР, която ги е оценила като " доста сполучливи ".

Двете ракети са поразили задачите, които били в морето, на 600 километра от крайбрежието. Новата оръжейна система може да носи военен заряд с маса от 2,5 тона, се споделя в известието.

Изтрелванията са били следени от И Пьон-чол, почитан представител на ръководещата Корейска трудова партия, който споделил, че оръжейната система е " доста значима за подсилване на военната мощ на страната и въздържане на всевъзможни военни закани на Корейския полуостров ".

Смята се, че това са първите балистични ракети, изстреляни от Пхенян след встъпването в служба през януари на американския президент Джо Байдън, който през вчерашния ден даде обещание ответни дейности, в случай че Северна Корея продължи да ускорява напрежението, отбелязва ДПА.

С резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на Пхенян му е неразрешено да прави тествания на балистични ракети и са му наложени строги наказания за да спре да създава ракети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР