Северна Корея обвини САЩ, че са явни нарушители на човешки

...
Северна Корея обвини САЩ, че са явни нарушители на човешки
Коментари Харесай

Северна Корея: САЩ са явни нарушители на човешките права

Северна Корея упрекна Съединени американски щати, че са " очевидни извършители на човешки права ", заяви държавната й организация КЦТА, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

КЦТА разгласява на британски език известието си за документ, наименуван Бялата книга на Пхенян за нарушавания на човешки права. Това стана при започване на речта за Състоянието на Съюза, произнесена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в която той разкритикува КНДР.

Положението с човешките права в Северна Корея е предмет на остри рецензии както от Съединени американски щати, по този начин и от Организация на обединените нации. По някои оценки до 120 000 политически пандизчии са държани в концлагери.

Вашингтон годишно разгласява отчет за положението на човешките права, в който Северна Корея постоянно е поставяна измежду най-големите извършители, само че отчетът на Пхенян разисква само Съединени американски щати.

" Съединени американски щати, известни като " пазители на демокрацията " и " борци за човешки права ", подхранват измамата с човешките права, само че в никакъв случай няма да могат да прикрият същинското си лице на очевидни извършители на човешки права ", се споделя в Бялата книга, представена от КЦТА.

" Расовата дискриминация и мизантропията са тежки болести, присъщи на американската социална система, които са се влошили от встъпването в служба на Тръмп ", прибавя организацията, която загатва безредиците в Шарлътсвил от предходната година.

Американците от работническата класа " висят над бездната на кошмара ", лишени от работа и жилище и изправени пред непостижимо високи медицински разноски, се споделя още в текста. Същевременно редица високопоставени представители на администрацията на Тръмп " са милиардери от конгломерати ", продължава КЦТА.

" Антинародните политики, които намерено води администрацията на Тръмп от една година без изключение обслужват ползите на шепа хора от най-богатите кръгове ", се споделя в севернокорейския документ.

През 2014 година комисия на Организация на обединените нации разгласява отчет, в който се споделя, че КНДР прави издевателства, " които нямат равни в актуалния свят ", отбелязва Агенция Франс Прес. Авторите на отчета са разговаряли със севернокорейски изгнаници и са събрали данни за голяма мрежа от затворнически лагери, както и за случаи на изтезания, убийства без съд и присъда и изнасилвания. Тогава Северна Корея дефинира този отчет като небивалица на Съединени американски щати и техните съдружници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР