Северна Корея обвини днес генералния секретар на ООН Антониу Гутериш

...
Северна Корея обвини днес генералния секретар на ООН Антониу Гутериш
Коментари Харесай

Северна Корея скочи на ООН заради последния си ракетен тест

Северна Корея упрекна през днешния ден генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в “изключително незаслужено и небалансирано отношение “, като го укори, че е осъдил неотдавнашния ѝ ракетен опит, само че е пренебрегнал враждебното отношение на Съединените щати към нея, заяви Българска телеграфна агенция. 

Обвинението беше отправено в миг, когато американски, южнокорейски и японски сили организират тристранно противоракетно обучение наоколо до Корейския полуостров - ход, който Пхенян може да схване като провокация.

Гутериш осъди остро тестването на междуконтинентална балистична ракета от Северна Корея и още веднъж я прикани неотложно да стартира да се въздържа от по-нататъшни провокации.

" Най-жалкото е, че генералният секретар на Организация на обединените нации се впуска в нелогични и жалки изявления, които малко се разграничават от тези на чиновници на Държавния департамент на Съединени американски щати през годините ", съобщи Ким Сон-гьон, севернокорейският заместник-министър на външните работи, отговарящ за съдействието с интернационалните организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР