Северна Корея няма да получи облекчение на санкциите преди да

...
Северна Корея няма да получи облекчение на санкциите преди да
Коментари Харесай

Военният министър на САЩ: Северна Корея няма да получи облекчение на санкциите преди да…

Северна Корея няма да получи облекчение на глобите преди да направи проверими стъпки за денуклераизация. Това е декларирал американският министър на защитата Джеймс Матис на конгрес по сигурността в Сингапур, оповестява Агенция Франс Прес.

Той е подчертал, че е изключително значимо в този миг интернационалната общественост да остане единна и да резервира глобите, наложени на Северна Корея от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Северна Корея ще получи облекчение единствено когато показва проверими и необратими стъпки към цялостно нуклеарно разоръжаване “, съобщи Матис.

Ключова задача преди идната среща на 12 юни сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун е да се сформира дневния ред. Основната точка ще бъде денуклеаризацията, само че има огромна разлика в разбирането на този термин от двете страни, съгласно Матис.

Съединени американски щати ще желаят Северна Корея да се откаже от нуклеарните оръжия изцяло по проверим метод, като в подмяна получи облекчение на глобите и икономическа помощ. Северна Корея от своя страна ще желае да резервира нуклеарния си капацитет, до момента в който не получи гаранции, че Съединени американски щати няма да се опита да смъкна режима.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР