Северна Корея може да увеличи доставките на артилерийски боеприпаси за

...
Северна Корея може да увеличи доставките на артилерийски боеприпаси за
Коментари Харесай

Марк Мили: Доставката на муниции от КНДР за Русия няма да има голямо значение за войната в Украйна

Северна Корея може да усили доставките на артилерийски муниции за Русия, само че това евентуално няма да докара до огромна смяна входа на войната в Украйна. Това съобщи най-висшият американски боен офицер, който дойде в Норвегия за годишната конференция на Военния комитет на НАТО, която стартира в събота и частично ще бъде отдадена на спора, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Генерал Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, съобщи, че неотдавнашната среща в Русия сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и съветския президент Владимир Путин евентуално ще накара Северна Корея да даде на Москва 152-милиметрови снаряди по станадрта от руската ера. Но той посочи, че към момента не е ясно какъв брой като количество и по кое време ще бъдат доставени.

" Дали това ще докара до голяма разлика? Скептичен съм по този въпрос ", сподели Мили пред пътуващите с него кореспонденти. Той сподели, че въпреки да не желае да омаловажава прекомерно доста помощта, " се съмнява, че тя би била решаваща ".

Чужди държавни управления и специалисти допускат, че Ким евентуално ще доставя муниции на Русия в подмяна на приемането на съвременни оръжия или технологии от Русия.

Мили и другите началници на защитата на страните от НАТО ще се срещнат в ски зоната Холменколен в покрайнините на Осло, с цел да обсъдят поддръжката за Украйна и други районни въпроси на защитата.

Оттам във вторник Мили отпътува за Германия, където ще взе участие в месечната среща на Контактната група по защитата на Украйна. Тази група, ръководена от министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, е главният интернационален конгрес за набиране на военна поддръжка за Украйна.

Американският военачалник съобщи, че в Украйна продължава да има потребност от повече оръжия и съоръжение и че съдружниците и сътрудниците ще разискват по какъв начин да се оправят с това. Той уточни, че съгласно него в Съединени американски щати и Конгреса на продължава да има необятна, двупартийна поддръжка за помощта за Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР