Северна Корея може би се подготвя за изстрелване на ракета,

...
Северна Корея може би се подготвя за изстрелване на ракета,
Коментари Харесай

Американско радио: Северна Корея готви нов ракетен опит

Северна Корея може би се приготвя за изстрелване на ракета, твърди американското публично радио NPR, базирайки се на сателитни фотоси от проучвателен комплекс покрай Пхенян, съобщи Франс прес. Радиото е получило фрагментите от компанията DigitalGlobe, снимани преди срещата на върха сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун в Ханой в края на февруари, завършила с неуспех, предава Българска телеграфна агенция.
На тях се вижда, че на 22 февруари на обекта е имало коли и камиони, вагони и кранове. " Ако нещата се свържат, доста наподобява на това, което вършат севернокорейците, когато строят ракета ", уточни пред радиото Джефри Люис, специалист в Института за интернационалните изследвания Мидълбъри в Монтерей. През юли 2018 година в. " Вашингтон пост " писа, че американските разследващи служби са засекли посредством сателитни фотоси построяването на една, а може би две нови ракети в този проучвателен комплекс в Санумдон.
В четвъртък американски специалисти, още веднъж въз основа на сателитни фотоси, оповестиха, че ракетният полигон Сохе (или Тончхан-ри), включващ площадка за изстрелване и апаратура за тестване на ракетни мотори, " бързо е бил възобновен и към този момент си е възвърнал първичния действен статут ". Неговото разрушение беше едно от дребното съответни обещания на севернокорейския водач пред Съединените щати през последните месеци, напомня 24 часа.
В сряда, откакто специалистите на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания и мозъчния концерн " 38-и паралел " оповестиха за начало на възстановителни действия на полигона, Тръмп предизвести, че ще бъде " доста, доста отчаян " от Ким Чин Ун, в случай че тези информации се потвърдят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР