Северна Корея казва, че Травис Кинг иска убежище от расизма

...
ИСТОРИЯ: Северна Корея казва, че Травис Кинг, редник от армията
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Северна Корея казва, че Травис Кинг, редник от армията на САЩ, който прескочи границата от Южна Корея миналия месец – иска убежище от расизъм и малтретиране в САЩ или в Северна или в друга страна.

Това е първият път, когато Пхенян публично потвърди, че крал е преминал през строго охраняваната демилитаризирана зона на 17 юли.

Официалната държавна информационна агенция на Севера KCNA публикува на на уебсайта си, че по време на разследване „Травис Кинг призна, че е решил да дойде в КНДР, тъй като таи лошо отношение към нечовешкото малтретиране и расовата дискриминация в армията на САЩ.“

„Той също изрази своето желание да потърси убежище в КНДР или трета страна, заявявайки, че се чувства разочарован от неравнопоставеното американско общество."

КНДР означава официалното име на Севера, Корейската народнодемократична република.

KCNA също каза, че Кинг е бил „държан под контрол от войници“ в Северна Корея и че разследването, което споменаха, все още е активно.

САЩ официални лица смятат, че Кинг е пресякъл границата умишлено – докато е бил на цивилна обиколка на съвместната зона за сигурност между двете Кореи – и засега отказват да го нарекат военнопленник.

САЩ. служители също казват, че Северът не е предоставил съществени отговори на техните запитвания относно Кинг.

Пентагонът каза, че не може да провери версията на Севера за коментарите на Кинг, тъй като KCNA ги е докладвала и каза, че остава фокусиран върху безопасното му завръщане .

По-рано Кинг е бил изправен пред две обвинения в нападение в Южна Корея... признавайки се за виновен по едно от тези обвинения... както и за повреда на полицейска кола по време на тирада с ругатни срещу корейци, според съдебните документи.

След приключване на военното задържане в Южна Корея, Кинг беше отведен на летището, за да се върне в родната си част в Съединените щати.

Предполагаше се, че трябва да се изправи пред още дисциплинарни мерки при пристигането си.

Но вместо това Кинг напусна летището, присъедини се към обиколка на границата и прекоси DMZ въпреки опитите на южнокорейски и американски пазачи да го спрат.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР