Air Koryo на Северна Корея извършва първи международен полет след COVID

...
Северна Корея извърши първия си търговски полет в чужбина от
Коментари Харесай

Северна Корея извърши първия си търговски полет в чужбина от началото на пандемията от COVID-19 преди повече от три години.

Полетът на Air Koryo от Пхенян кацна в Пекин във вторник малко след 9 сутринта (1:00 GMT), според приложението за проследяване Flight Master,

Air Koryo, водещата авиокомпания на Северна Корея, за последно изпълни търговски полет извън страната в началото на 2020 г., преди Пхенян да наложи някои от най-строгите гранични проверки в света.

Външното министерство на Китай заяви в понеделник, че държавният превозвач е получил одобрение да възобнови полетите със страната.

Бъдещият график на Air Koryo след възобновяването на услугата не беше ясен веднага.

Air Koryo също планира полети до руския Владивосток за петък, съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източник.

Предходно планиран полет на Air Koryo до Пекин беше отменен в понеделник без никакво обяснение.

Северна Корея бавно облекчи ограниченията за пътуване, след като прекара пандемията изолирана от други страни, включително Китай, неин съсед, исторически съюзник и основен търговски партньор.

Китайски и руски официални лица миналия месец отлетяха в Пхенян, за да отбележат 70-ата годишнина от подписването на примирието, което спря военните действия в Корейската война от 1950-53 г., отбелязвайки първото известно посещение на чуждестранни високопоставени лица в страната след пандемията.

Миналата седмица севернокорейски спортисти пресякоха границата с Китай в автобус на път за турнир по таекуондо в Казахстан.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР