Северна Корея извърши ново ракетно изпитание, предадоха световните агенции. Предполага

...
Северна Корея извърши ново ракетно изпитание, предадоха световните агенции. Предполага
Коментари Харесай

Северна Корея с ново ракетно изпитание

Северна Корея извърши ново ракетно тестване, предадоха международните организации. Предполага се, че е била изстреляна балистична ракета.

Това е третото ракетно тестване, осъществено от Пхенян, за по-малко от 10 дни. За предходните две страната сподели, че са били на хиперзвукови ракети.

Според южнокорейския общоприет щаб днешната ракета е била изстреляна по посока източно от Корейския полуостров.

Според японската брегова защита ракетата евентуално е паднала и в този момент се открива мястото на рухване.

Ракетата е била изстреляна в 14:55 часа локално време (05:55 часа по Гринуич).

Въпреки интернационалните наказания против Пхенян поради оръжейните му стратегии, той продължава да прави тествания. Предходните две бяха на 5 и на 11 януари, като на второто участва и севернокорейският водач Ким Чен-ун. Второто тестване докара до въвеждане на американски наказания против петима севернокорейския представители, свързани със севернокорейската ракетна стратегия. Говорител на севернокорейското външно министерство незабавно по-късно укори Съединени американски щати, че преднамерено утежняват обстановката.

Сега поради новото ракетно тестване и най-много поради информациите, че ракетата е паднала, в региона сред Корейския полуостров и Япония, както и в Източнокитайско море и в Северния Пасифик се предлага на корабните екипажи да са деликатни и да уведомят управляващите, в случай че виждат чужд обект.

Северна Корея пази ракетните си тествания като законно право на самоотбрана.

Севернокорейската държавна новинарска организация КЦТА съобщи, че неотдавнашното създаване на нов вид севернокорейското оръжие е било част от напъните за модернизиране на националните отбранителни качества, а не е било ориентирано против съответна страна или за да се навреди на сигурността на прилежащи страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР