Северна Корея изстреля втора балистична ракета в посока Японско море

...
Северна Корея изстреля втора балистична ракета в посока Японско море
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля втора балистична ракета в рамките на няколко часа

Северна Корея изстреля втора балистична ракета в посока Японско море в границите на няколко часа, заяви генералният щаб на южнокорейската войска, представен от Ройтерс.

Тя е била изстреляна от площадка в региона на Пхенян и е прелетяла към 1000 км, се показва в изказване на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Японската брегова защита заяви, че ракета е паднала в морето западно от Хокайдо към час след изстрелването ѝ.

Според източници на телевизия Ен Ейч Кей (NHK) от японското държавно управление оптималната височина, която е достигнала, е била 6000 км и че най-вероятно става въпрос за междуконтинентална балистична ракета. Японският заместник-министър на защитата Шинго Мияке сподели пред публицисти, че обсегът на ракетата е над 15 000 км и че тя може да доближи всяка точка на Съединени американски щати. Той добави, че полетът ѝ е траял към 73 минути.

Часове по-рано Северна Корея изстреля към Японско море балистична ракета с дребен обхват, показва Българска телеграфна агенция.

Премиерът на Япония Фумио Кишида разгласи, че привиква съвета за национална сигурност по отношение на последните севернокорейски ракетни тествания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР