Северна Корея изстреля още шест ракети, включително ракети земя-въздух“. Армията

...
Северна Корея изстреля още шест ракети, включително ракети земя-въздух“. Армията
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля още шест ракети, включително ракети „земя-въздух“

Северна Корея изстреля още шест ракети, в това число ракети „ земя-въздух “. Армията на КНДР в сряда изстреля още шест ракети, в това число противовъздушни ракети. Това заяви организация Йонхап с позоваване на Комитета на началник-щабовете на Република Корея.

„ Северна Корея записва спомагателни изстрелвания на шест снаряда, като ракети земя-въздух, към Японско море и Жълто море “, цитира Yonhap южнокорейските военни.

По-рано южнокорейската страна заяви, че денем Пхенян е изстрелял минимум 17 ракети, в това число балистични ракети с дребен обхват и ракети земя-въздух.

КНДР също извърши артилерийски обстрел на подправени цели в буферната зона в Японско море, изстреляни са към 100 снаряда.

Сутринта една от балистичните ракети с дребен обхват на КНДР беше ориентирана към южнокорейския остров Улеунгдо, тя падна покрай южнокорейските териториални води на юг от северната демаркационна линия, която Сеул счита за действителната граница.

На острова беше оповестено предизвестие за въздушно нахлуване за първи път от съвсем шест години. В отговор на изстрелванията южнокорейските самолети изстреляха три ракети въздух-земя в морето северно от северната гранична линия.

Припомняме, че съгласно нов отчет Северна Корея създава изкуствен интелект в разнообразни браншове. Включително във военни технологии и стратегии за отбрана на нуклеарни реактори. Което може да сътвори интернационалните закани. Страната става все по-опасна от всеки път. Вече употребява изкуствен интелект в нуклеарната си стратегия.

Авторитарният режим е употребявал изкуствен интелект за създаване на симулации на военни учения.

И си е сътрудничил с китайски откриватели в региона на технологиите.

Това се  показва в отчет на 38 North, издание за политически и механически разбор на делата на Северна Корея. Усъвършенстването на ИИ и задграничното съдействие могат да доведат до нарушение на глобите. И приключване на информация, се показва в отчета.

Източник: Yonhap, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР