Северна Корея изстреля няколко балистични ракети с малък обсег към

...
Северна Корея изстреля няколко балистични ракети с малък обсег към
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети към източните си води

Северна Корея изстреля няколко балистични ракети с дребен обхват към източните си води, откакто преди няколко дни завършиха южнокорейско-американски военни учения, които Северът счита за подготовка за инвазия, съобщи Асошиейтед прес.

(*Видеото е архивно)

Японският министър-председател Фумио Кишида съобщи на парламентарно съвещание, че Северна Корея е изстреляла " няколко " балистични ракети във водите сред Корейския полуостров и Япония.

Той посочи, че ракетите са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония и не се оповестява за нанесени вреди или потърпевши.

Кишида осъди многократните тествания на балистични ракети от страна на Северна Корея като дейности, " които заплашват мира и сигурността на Япония, района и интернационалното общество ".

Той съобщи, че Япония уверено стачкува против тези тествания, защото те нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които не разрешават на Севера да прави каквито и да било балистични действия. 

Южнокорейската войска също заяви, че е засекла " няколко " хипотетични изстрелвания на балистични ракети с дребен обхват от страна на Северна Корея в понеделник сутринта.

Обединеният комитет на началник-щабовете съобщи, че южнокорейската войска е засилила наблюдението си и тясно координира дейностите си със Съединени американски щати и Япония.

Изпитанията стават в миг, когато на посещаване в Южна Корея е американският държавен секретар Антъни Блинкън, отбелязва Ройтерс. Блинкън ще взе участие в конференция за поощряване на демокрацията, чийто хазаин е президентът на Южна Корея Юн Сок Йол, прецизира организацията.

По време на военните учения на Южна Корея и Съединени американски щати, които завършиха в четвъртък, севернокорейският водач Ким Чен Ун ръководеше поредност от военни тренировки с присъединяване на танкове, артилерийски оръдия и десантчици, напомня АП. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР