Северна Корея изстреля две балистични ракети към Японско море в

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети към Японско море в
Коментари Харесай

Северна Корея отбеляза пристигането на Блинкен в Сеул с две балистични ракети към Японско море

Северна Корея изстреля две балистични ракети към Японско море в понеделник сутринта, като и двете паднаха отвън изключителната икономическа зона на Япония. Това оповестява японската телевизия NHK, базирайки се на Министерството на защитата на страната.  Министерството на защитата продължава да проучва информацията и да следи обстановката. Отбелязва се, че изстрелването е станало в деня на идването на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Сеул. Ръководителят на Държавния департамент дойде в Южна Корея за присъединяване в срещата на върха, на която бяха поканени висши държавни чиновници от към 30 страни.

Корабите в морето са инструктирани да останат бдителни и да наблюдават постъпващата информация.  Японското държавно управление, под управлението на кабинета на министър-председателя, свика група от ръководители на отдели за събиране на информация и оценка на вероятните вреди. Междувременно организация Йонхап, базирайки се на южнокорейската войска, оповестява, че Пхенян е изстрелял няколко ракети с дребен обхват. Точният им брой не е прочут.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея сподели, че балистични ракети с дребен обхват евентуално са били изстреляни от Сангуон в провинция Северна Хванхае. " Нашите военни усилиха наблюдението и бдителността в подготовка за спомагателни изстрелвания. Поддържаме цялостна подготвеност, като споделяме информация, обвързвана с изстрелванията на севернокорейски балистични ракети с управляващите на Съединени американски щати и Япония ", цитира организацията думите на военните.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР