Северна Корея изстреля балистична ракета към морето, първи подобен пуск

...
Северна Корея изстреля балистична ракета към морето, първи подобен пуск
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля най-съвременното оръжие в арсенала си - ракетата “Хвасон-18“

Северна Корея изстреля балистична ракета към морето, първи сходен пуск от нейна страна от към месец, оповестиха съседите ѝ, представени от Асошиейтед прес.
Прочетете още
Съветът на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили съобщи, че изстрелването е станало през днешния ден, само че не даде детайлности за дистанцията на полета на ракетата, осведоми Българска телеграфна агенция.

Японското министерство на защитата също разгласи, че е засякло допустимо изстрелване на балистична ракета от Северна Корея. Впоследствие по японската телевизия беше обявено, че тя е паднала отвън изключителната икономическа зона на Япония, съобщи Ройтерс.

Това е първото сходно изстрелване от страна на Северна Корея след пробния пуск на 18 декември на междуконтинентална балистична ракета на твърдо гориво " Хвасон-18 ", най-съвременното оръжие в арсенала на КНДР.

" Хвасон-18 " е замислена за удари по континенталната част на Съединени американски щати.

Днешният ракетен пуск беше осъществен и след изстреляния от Северна Корея артилерийски залп в региона на морската граница с Южна Корея, една от горещите точки на Корейския полуостров. Този акт на Севера накара Юга да предприеме аналогични образователни стрелби в същата зона, отбелязва Асошиейтед прес.

През последните дни Северна Корея ожесточи войнственото си говорене против съперниците си. По-рано през седмицата водачът Ким Чен-ун назова Южна Корея " най-големия зложелател " на КНДР и заплаши да я унищожи, в случай че бъде провокиран.

Според специалисти севернокорейският началник евентуално ще изостри още напрежението посредством изстрелването на ракети, с задачата да увеличи залога в опълчването с неприятелите си и да повлияе на резултатите от южнокорейските парламентарни избори през април и президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

На значимо партийно съвещание в края на декември Ким се зарече да усили нуклеарния си боеприпас и да изстреля нови разследващи спътници, с цел да противодейства на осъществяваните, както съобщи той, конфронтационни дейности под егидата на Съединени американски щати по отношение на страната му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР