Северна Корея и Южна Корея се договориха да възстановят горещата

...
Северна Корея и Южна Корея се договориха да възстановят горещата
Коментари Харесай

document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement;

Северна Корея и Южна Корея се договориха да възстановят горещата линия за връзка, която беше прекратена от Пхенян предишния юни. Това се споделя в изказване на южнокорейското президентство, съобщи Би Би Си.
Още по тематиката
Според президентската администрация в Сеул водачите на двете страни са се договорили да възстановят доверието и да подобрят връзките. Двамата ръководители си размениха голям брой персонални писма от април насам.

Северна Корея прекъсна горещата линия през юни предходната година, защото връзките се утежниха след несполучливата среща на върха сред двете страни.

Малко по-късно Северна Корея взриви междукорейски офис покрай границата, който беше издигнат с желанието да им помогне да споделят.

Връзките сред двете страни се усъвършенстваха през 2018 година, когато южнокорейският президент Мун Дже-ин и севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещнаха три пъти. Те обаче още веднъж се разпаднаха след неуспеха на втората среща сред Ким и тогавашния американски президент Доналд Тръмп.

Напрежението набъбна и поради дезертьорските групи в Южна Корея, които изпращат агитация през границата.

Президентът на Южна Корея прикани за възобновяване на горещата линия и договаряния, ориентирани към унищожаване на нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея.

Двете Кореи остават механически в положение на война, тъй като спорът от 1950-1953 година приключва с помирение, а не с кротичък контракт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР