Северна Корея е страна с брутална диктатура, незаконна оръжейна програма

...
Северна Корея е страна с брутална диктатура, незаконна оръжейна програма
Коментари Харесай

Камала Харис осъди бруталната диктатура в КНДР, обеща подкрепа на Сеул

Северна Корея е страна с брутална тирания, противозаконна оръжейна стратегия и необятно публикувани нарушавания на човешките права. Това съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, представена от " Ройтерс ".

Необичайно острите рецензии бяха направени по време на визитата ѝ на границата сред двете Кореи през днешния ден.

По време на първото си посещаване в демилитаризираната зона, разделяща двете страни, Харис уточни, че тежко въоръжената гранична зона ясно припомня за " радикално другите пътища ", по които са поели Сеул и Пхенян.

На север виждаме брутална тирания, необуздани нарушавания на правата на индивида и противозаконна оръжейна стратегия, която заплашва мира и стабилността, акцентира тя.
 Южна Корея чака нуклеарен опит на КНДР сред 16 октомври и 7 ноември
Южна Корея чака нуклеарен опит на КНДР сред 16 октомври и 7 ноември

Датата евентуално ще бъде избрана от събитията в Китай и Съединени американски щати

Съединените щати и светът се стремят към постоянен и кротичък Корейски полуостров, където КНДР към този момент не е опасност , добави Харис.

Харис посети демилитаризираната зона, откакто дойде в южнокорейската столица Сеул по-рано през днешния ден на фона на тлеещото районно напрежение поради ракетните тествания на Северна Корея и дейностите на Китай в Тайванския пролив.

Визитата на Харис в Южна Корея - правилен съдружник на Съединени американски щати, идва на фона на засилващите се опасения, че Северна Корея е

Южнокорейски чиновници към този момент оповестиха, че КНДР е приключила подготовката за седмия си нуклеарен опит от 2006 година насам и първия подобен от 2017 година

Харис и президентът на Южна Корея Юн Сук Йел организираха диалози и осъдиха засилващата се нуклеарна изразителност на Северна Корея и поредицата от ракетни проби, последният от които
 Сеул предизвестява: Режимът на КНДР няма да оцелее, в случай че употребява нуклеарни оръжия
Сеул предизвестява: Режимът на КНДР няма да оцелее, в случай че употребява нуклеарни оръжия

Ядрените и ракетните опити на Пхенян остават опасност за сигурността на Корейския полуостров

Те осъдиха провокативната нуклеарна изразителност на КНДР и изстрелванията на балистични ракети, се показва в изказване на Белия дом и се добавя: " Двамата разискаха нашия отговор на евентуални бъдещи провокации, в това число посредством тристранно съдействие с Япония . Харис и Юн потвърдиха общата цел за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров ".

Освен това Харис удостовери уголемен ангажимент на Съединени американски щати за въздържане към своя азиатски съдружник, в това число посредством " цялостния набор от отбранителни качества на Съединени американски щати ", прецизират още от Белия дом.

Офисът на Юн пък заяви, че в случай че Северът продължи със сериозните провокации, като провеждането на нуклеарен опит, той и Харис са се съгласили неотложно да приложат " взаимно направени контрамерки ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР