Северна Корея е пуснала на вода първата си тактическа ядрена

...
Северна Корея е пуснала на вода първата си тактическа ядрена
Коментари Харесай

Северна Корея е пуснала на вода нова тактическа ядрена подводница

Северна Корея е пуснала на вода първата си " тактическа нуклеарна подводница " и я е зачислила към флота, който патрулира във водите сред Корейския полуостров и Япония, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Информацията е на за подводницата е на севернокорейската държавна медия.

Лидерът Ким Чен-ун, който е участвал на церемонията по стартиране на вода, е декларирал, че въоръжаването на флота с нуклеарни оръжия е незабавна задача и е заречен да трансферира към военноморските сили повече подводни и надводни кораби, оборудвани с тактически нуклеарни оръжия, съобщи организацията.

Анализаторите за първи път видяха признаци, че се строи най-малко една нова подводница през 2016 година, а през 2019 година държавните медии на Севера разгласиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин Ким инспектира непоказвана до момента подводница, която е била издигната под " неговото особено внимание ".

Също по този начин не е ясно дали Северна Корея е завършила създаването на миниатюризираните нуклеарни бойни глави, нужни за монтиране на ракети, които се изстрелват от подводница.

Съобщава се, че новата подводница сега се приготвя да излезе в морето за осъществяване на тествания, съобщи ТАСС.

КНДР има намерение да модернизира всичките си съществуващи тежки подводници и да ги оборудва с тактическо нуклеарно оръжие, следвайки образеца на най-новата подводница, разгласи севернокорейският водач.

По време на церемонията по стартирането на новата подводница на вода водачът на КНДР също по този начин съобщи, че проектът е част от тактиката за подсилване на военноморските сили и е нужен, с цел да могат въоръжените сили на републиката да бъдат по-ефективни в актуалните бойни условия . Освен това Ким подреди " да се даде подтик на въоръжаването на военноморските сили с подводници и надводни кораби с тактическо нуклеарно оръжие, с цел да могат да извършват стратегическите си задания ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР