Северна Корея е провела успешно тест за проверка на характеристиките

...
Северна Корея е провела успешно тест за проверка на характеристиките
Коментари Харесай

КНДР проведе успешен тест на ново оръжие

Северна Корея е провела сполучливо тест за инспекция на характерностите на нов вид стратегическа оръжейна система, съгласно нейните държавни медии в петък.

KCNA сподели, че значимият тест е дал сигурна научно-техническа гаранция за създаването на друга система от нов вид стратегическо оръжие.

Наблюдатели споделиха, че Северът може да е тествал мотора с висока двигателна сила, с цел да усъвършенства технологиите за създаване на нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво (ICBM).

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун управлява теста, изразявайки очакване, че ще бъде направено още едно стратегическо оръжие от нов вид в най-кратък интервал от време.
 КНДР изстреля стотици артилерийски снаряди към морето
КНДР изстреля стотици артилерийски снаряди към морето

Част от снарядите са паднали в буферната морска зона

" Резултатите от теста научно и ясно демонстрираха, че всички механически индикатори, в това число тягата на мотора, характерния подтик, функционалността на горене, продължителността и функционалността за ръководство на вектора на тягата, са равни на плановите стойности и потвърдиха неговата надеждност и непоклатимост ", добави той.

Ким също високо похвали чиновници в Академията на отбранителните науки за това, че са сполучливо решили още един значим проблем  при постигането на най-приоритетните задания по петгодишен проект, избран на конгреса на Работническата партия през януари предходната година.

По време на конгреса на партията, Северът изложи проекти за рационализиране на своите оръжия , в това число създаване на тактически нуклеарни оръжия, хиперзвукови плъзгащи бойни глави, нуклеарни подводници и разследващи спътници, наред с други.

Пхенян извърши невиждан брой изстрелвания на балистични ракети тази година на фона на възходящи опасения, че може да извърши нуклеарен опит.
 МААЕ се зарече да спре нуклеарната стратегия на Северна Корея
МААЕ се зарече да спре нуклеарната стратегия на Северна Корея

Гроси споделя загрижеността на интернационалната общност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР