Северна Корея е придобила непобедима сила, която светът не може

...
Северна Корея е придобила непобедима сила, която светът не може
Коментари Харесай

КНДР показва непобедимата си сила на мащабен военен парад

Северна Корея е придобила " непобедима мощ, която светът не може да пренебрегне и никой не може да допре " под управлението на Ким Чен-ун, оповестява " Ройтерс ", цитирайки севернокорейските държавни медии.

Изявлението явно е отпратка към нуклеарните оръжия на страната на фона на подготовката на Пхенян за боен празник.

Понеделник КНДР ще отбележи 90-ата годишнина от основаването на Корейската национална революционна армия и интернационалните наблюдаващи чакат страната да провежда огромен боен церемониал и евентуално да организира демонстрации на оръжия.

Северна Корея проведе безпрецедентна серия от изпитания на балистични ракети тази година, а американски и южнокорейски чиновници настояват, че има признаци, че Пхенян може да възобнови тестванията на нуклеарни оръжия за първи път от 2017 година

В публикация на държавната осведомителна организация KCNA се показва историята на военните достижения на Северна Корея - от нейните борби против Съединените щати през Корейската война от 1950-1953 година и по-малки спорове по време на Студената война до бомбардировките през 2010 година на южнокорейския остров Йонпьон.

Армията на Севера разполага с настъпателни и отбранителни качества, които могат " да се оправят с всяка модерна война ", посочва KCNA.

Медията възхвалява " гениалната военна идеология на Ким, изключителното военно командване и несравнима храброст " и неговото водачество в придобиването на " непобедимата мощ " на страната.

Южна Корея откри признаци, че Северна Корея се готви за огромен боен церемониал към среднощ през днешния ден, заяви организация " Йонхап ", базирайки се на неназовани държавни източници.

Парадът може да включва към 20 000 бойци и да покаже най-новите оръжия на Севера, в това число неговата междуконтинентална балистична ракета Hwasong-17 (ICBM), хиперзвукова ракета и ракети, изстреляни от подводници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР