Северна Корея е прибягнала до крайни мерки, за да се

...
Северна Корея е прибягнала до крайни мерки, за да се
Коментари Харесай

Северна Корея поставя противопехотни мини по границите си, за да се пази от коронавируса

Северна Корея е прибягнала до крайни ограничения, с цел да се защищити от ковид, в това число и посредством слагане на мини в граничните региони с Китай, заяви организация Йонхап, като се базира на източници от южнокорейското разузнаване.Властите в Пхенян се притесняват че навлизане на Covid-19 може да има пагубни последствия за страната поради слабата й здравна инфраструктура, декларирали на закрито съвещание на комисията по разузнаването в Народното събрание в Сеул представители на националната разследваща работа.

" Тъй като не разполага с физически или механически средства да се оправи с ковид, Северна Корея е обзета от нещо като коронавирусен травматичен синдром ", декларирали те съгласно народен представител, представен от Йонхап.

Документ от съвещание на 27 февруари на управлението на ръководещата севернокорейска Трудова партия предизвестява, че до 500 000 души може да умрат, в случай че вирусът се популяризира в страната.

Законът на Пхенян за изключително състояние планува, че всички служебни лица, които не съумеят да предотвратят болестта, може да получат смъртна присъда.

Северна Корея е спряла всевъзможни доставки от чужбина, в това число и от Южна Корея, заради боязън от навлизане на ковид. През август чиновници, които се пробвали да внесат някакви артикули през митническо бюро, са били сурово осъдени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР