Северна Корея е откраднала 2 млрд долара, с цел финансиране

...
Северна Корея е откраднала 2 млрд долара, с цел финансиране
Коментари Харесай

ООН: Пхенян е откраднал 2 млрд. долара чрез хакерски атаки

Северна Корея е откраднала 2 млрд $, за финансиране на ракетната си стратегия посредством хакерски атаки. Това показва отчет на Организация на обединените нации.

Според конфиденциалния отчет на Обединените народи, целите на Пхенян са били банкови институции и тържища за криптовалути. В момента се проверяват 35 хакерски офанзиви, показват източници на Военновъздушни сили. Разследва се и евентуално " крипто-копаене ", за което Северна Корея употребила мощни компютри за генериране на виртуална валута, която да бъде обменена в непозната.

Докладът също показва, че дейностите на Северна Корея против тържищата за криптовалута за разрешили на азиатската страна " да си набави доходи по метод, който е сложен за следене и не е обект на непоколебим надзор от обичайния банков бранш ".

В отговор, представител на държавния департамент на Съединени американски щати съобщи пред организация Ройтерс, че " Вашингтон приканва всички виновни страни да подхващат дейности, с които да се опълчват на Северна Корея и хакерските офанзиви, които имат за цел финансиране на противозаконните ракетни стратегии на Пхенян ".

Във вторник вечерта Северна Корея изстреля две балистични ракети за четвърти път в границите на две седмици. Според Пхенян взаимните учения сред корейските и американски войски са нелигитимни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР