Северна Корея е извършила симулация на тактически ядрен удар по

...
Северна Корея е извършила симулация на тактически ядрен удар по
Коментари Харесай

Пхенян е симулирал тактически ядрен удар срещу Южна Корея. Сеул потвърди

Северна Корея е направила симулация на тактически нуклеарен удар по стратегически цели в Южна Корея . За това оповестиха севернокорейските държавни медии, представени от Ройтерс.

Новината идва на фона на взаимни военни учения сред Южна Корея и Съединени американски щати . Още при започване на месеца Пхенян предизвести, че ги възприема като подготовка за война, на която би трябвало да отговори. В сряда Съединени американски щати разположиха и стратегически бомбардировачи B-1B за ученията в страната.

Няколко часа по-късно военните в Северна Корея са изстреляли две тактически балистични ракети, оповестява корейската държавна медия. Те дефинират това като симулация на нуклеарен удар. Новината беше доказана и от Сеул .

В момента Съединени американски щати и Южна Корея организират взаимните си годишни учения Ulchi Freedom Shield . Те започнаха на 21 август и се чака да приключат на 31 август.

Целта им е да укрепят отбранителните качества на Южна Корея и да приготвят страната за възможен отговор на нуклеарните и ракетните закани на Пхенян . Двете страни споделят, че ученията са с отбранителна цел.

Северна Корея обаче възприема тези учения като опасност за сигурността си. В началото на август водачът на страната Ким Чен-ун прикани управляващите да се готвят по-усилено за война.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР