Северна Корея е изстреляла залп от осем балистични ракети с

...
Северна Корея е изстреляла залп от осем балистични ракети с
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла залп от балистични ракети с малък обсег

Северна Корея е изстреляла залп от осем балистични ракети с дребен обхват, предадоха международните организации, като се позоваха на южнокорейските сили и на японски държавни източници.

Ракетите са били изстреляни в период от към 35 минути, от региона на Сунан, покрай столицата Пхенян, по посока на морето, край източните крайбрежия на страната. На корабите намиращи се в региона, където може да са паднали отломките от тях, се предлага, да не се приближават до тях. Смята се, че изстреляните балистични ракети са паднали отвън японската изключителна икономическа зона, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на годината Северна Корея извърши 18 ракетни тествания. Последното беше на 25 май, когато тя изстреля три балистични ракети, измежду които и една междуконтинентална.

Специалният представител на Съединени американски щати за Северна Корея Сун Ким се срещна с южнокорейския си и японския си сътрудник Ким Гун и Фунакоши Такехиро в Сеул в петък, с цел да разиска подготовката за всевъзможни непредвидени обстановки на фона на признаците, че Северна Корея приготвя нуклеарно тестване, което ще бъде първото от 2017 година насам.

Новото ракетно тестване идва ден, откакто американският самолетоносач " Роналд Рейгън " завърши тридневни военни учения с Южна Корея във Филипинско море. Това бе първото обучение, в което участваше самолетоносачът от ноември 2017 година насам.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР