Северна Корея е изстреляла в сряда три балистични ракети, съобщи

...
Северна Корея е изстреляла в сряда три балистични ракети, съобщи
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля три балистични ракети в рамките на по-малко от час


Северна Корея е изстреляла в сряда три балистични ракети, заяви Ройтерс, като се базира на южнокорейския единен комитет на началник-щабовете.

Според информацията ракетите са били изстреляни в границите на по-малко от час от региона Сунан на севернокорейската столица Пхенян.

Южнокорейското държавно управление заяви, че за една от ракетите, изстреляни от Пхенян в сряда, се допуска, че е интерконтинентална балистична, съобщи Асошиейтед прес. Сеул дефинира пусковете като " тежка провокация ", която заплашва интернационалния мир, и предизвести Севера, че ще бъде изправен пред интернационална изолираност, в случай че продължава с провокациите.

Поредните ракетни пускове на Пхенян идват единствено дни откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и южнокорейският му сътрудник Юн Сук-йол се договориха в събота за увеличение на взаимните военни учения и за разполагане на повече американски стратегически запаси при нужда за въздържане на разрастващите се оръжейни проби на Северна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР