Северна Корея е изстреляла сутринта в сряда неустановен засега брой

...
Северна Корея е изстреляла сутринта в сряда неустановен засега брой
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла ракети от крайбрежието на Японско море

Северна Корея е изстреляла сутринта в сряда непостоянен към този момент брой крилати ракети от източното си крайбрежие, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на обединявания комитет на началник-щабовете на Южна Корея.
Още по темата
Агенцията отбелязва, че това е следващото от серията оръжейни тествания в миг, когато южнокорейските и американските въоръжени сили организират взаимни военни учения, написа Българска телеграфна агенция.

Крилатите ракети са били изстреляни към 10:15 часа сутринта от провинция Южен Хамгьон в Северна Корея, се споделя в изказването на южнокорейското военно командване. Според южнокорейските военни ракетите са били изтреляни от страната на Японско море, осведоми РИА " Новости ".

Засега не е ясно още какъв брой ракети са били изстреляни и какви са били те.

Южнокорейската войска се намира в положение на нараснала бойна подготвеност и разследващите служби на Южна Корея и Съединени американски щати проучват данните за ракетите, се споделя в изказването.

Южнокорейското военно командване добавя, че взаимните 11-дневни военни учения с американските съдружници ще завършат сполучливо, както са планувани на постоянна позиция за комбинирана защита.

Само преди дни водачът на Северна Корея Ким Чен-ун прикани страната си да бъде подготвена да извърши нуклеарни удари във всеки миг, с цел да възпре експлоадирането на война, като упрекна Съединени американски щати и Южна Корея, че уголемяват взаимните си военни учения с присъединяване на американски въоръжения с нуклеарни качества, заяви Ройтерс, като се базира на севернокорейската организация КЦНА.

По време на учението е била изстреляна балистична ракета с реплика на нуклеарна бойна глава. Ракетата е минала 800 км и е поразила цел на височина от 800 м в границите на сюжет за тактически нуклеарен удар, оповестява КЦНА.

Днешното изстрелване на крилати ракети е следващото от серията проби, което подхваща Пхенян.

Южна Корея и Япония оповестиха за пуск на севернокорейска балистична ракета с дребен радиус на деяние от източния бряг на страната и в неделя.

Северна Корея реагира остро на взаимните военни учения на Южна Корея и Съединени американски щати през този месец и ги дефинира като подготовка за инвазия против нея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР