Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета, съобщи южнокорейската армия,

...
Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета, съобщи южнокорейската армия,
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета

Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета, заяви южнокорейската войска, представена от международните организации.

Ракетата е паднала в изключителната икономическа зона на Япония, западно от остров Хокайдо, заяви японският министър-председател Фумио Кишида.

Ракетата е прелетяла 1000 км, като е достигнала височина от 6100 км и скорост 22 пъти тази на звука, оповестиха южнокорейските военни, като нарекоха тестването " съществено предизвикателство, което вреди на мира и сигурността на Корейския полуостров ".

Японският боен министър на защитата Ясукадзу Хамада сподели, че предвид на траекторията изчисленията демонстрират, че ракетата може да има обхват от 15 000 км, като това зависи от тежестта на бойната глава, което значи, че може да доближи континенталната част на Съединените щати.

Властите в Южна Корея свикаха незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност за разискване на ответни дейности, а президентът на страната Юн Сук- йол прикани за по-строги наказания против северната съседка

Изстрелванията на Пхенян зачестиха, а преди дни КНДР предизвести за „ нечовечен боен отговор “ на напъните на Съединени американски щати да укрепят военното си наличие в района дружно със съдружниците си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР