Северна Корея е изстреляла две балистични ракети, предадоха световните агенции,

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети, предадоха световните агенции,
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети към Японско море

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети, предадоха международните организации, като се позоваха на южнокорейските въоръжени сили и на японската брегова защита.
Още по темата
Ракетите са били изстреляни към Източно море, наричано още Японско море, разгласи южнокорейската войска. Тестовете са били в период от към 50 минути.

Изпитанията идват броени дни откакто страната разгласи, че е изпитала високо благонадежден ракетен мотор с твърдо гориво, за който специалисти споделят, че може да разреши по-бързото и по-мобилното изстрелване на балистични ракети. Това би направило и по-трудно откриването на междуконтиненталните балистичните ракети на Пхенян, които могат да доближат даже американска територия.

Изстреляните през днешния ден ракети са паднали отвън японската извънредна икономическа зона, заяви японската брегова защита. Ракетите са прелетели към 500 километра и са достигнали оптималната височина от 550 километра.

От началото на годината Северна Корея към този момент е направила 36 ракетни пуска, при които изстреля 64 балистични ракети, включително и 8 междуконтинентални.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР